KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Költészet napi előzetes a zalakarosi könyvtárban

Költészet napi előzetes a zalakarosi könyvtárban

                                                

Már április 8-án elkezdtük a rendezvényeket a költészet napja alkalmából. A könyvtárat is és az iskola auláját is feldíszítettük, a falra különböző színű hátterekkel verseket raktunk ki. A gyerekek hamar észrevették őket és elkezdődött a versek olvasása. Délelőtt 11 órára Farkas Tibor várta könyvtárunkban a 3. és 4. osztályosokat. A jó hangulatú előadáson volt visszhangéneklés, ritmustapsolás, zenekar alakítás, együttzenélés. A 4. osztályosok még József Attila: Mama című versét is elmondták kórusban az előadó kedvéért. Délután a felső tagozatosok érkeztek. Őket is Igric Tibi várta. Még székeket is kellett bevinni, mert annyi volt az érdeklődő. Ezen az előadáson is sok megzenésített vers hangzott el. A felsősök is alakíthattak zenekart. Ritmustapssal eljátszották, hogy milyen ritmusos is a magyar nyelv. Nagyszerű volt a hangulat és az előadás.

Este már az iskola aulájába várták a verskedvelő zalakarosiakat a Zalakarosi Közösségi Ház és Könyvtár munkatársai. Forró tea, aprósütemény mellett hallgathatták az idei évben 30. jubileumát ünneplő Igricek együttes előadását.

A hálás közönség vastapssal köszönte meg a József Attila, Nagy László, Szécsi Margit, Németh Zoltán, Kányádi Sándor, Petőfi Sándor verseit zenével-dalban előadó remek, szórakoztató és színvonalas produkciót.

                                                                    Horváthné Nagy Elvira

 

 

www.zalakaros.hu

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >