KÖZÖSSÉGI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR

Beck Andrea: A titoktündér
„Egy mese, melyben nincsenek robotok és halálfejek, sem fegyverek, űrlények vagy topmodell kinézetű teremtmények. Nincs benne csúnya beszéd sem, és a bugyuta, értelmetlen, semmitmondó történések is kimaradtak. Hogy mi az, ami szerepel benne? Varázslatos mesevilág, mely szórakozás és hasznos segítség is egyben szülő és gyermek számára. Többek között, HA: kicsúfolják, fél a sötétben, verekszik vagy őt bántják, beteg lesz, barátkozni vagy békülni kell, netán elveszít valamit, vagy híján van az önbizalomnak. De akkor is önfeledt mesés perceket nyújt, ha ezek mindegyike szerencsésen elkerüli gyermekét. Játék és mese, melyben észrevétlenül kap helyet a pozitív gondolkodásra való nevelés, az önbizalom fejlesztése és mindenekelőtt a vidám, gondtalan életszemlélet kialakítása és megtartása. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt!”
Ide kattints!

Anthony Horowitz: A sólyom gyémántja
(folytatásai: Homályos nyomok, Titkos szolgálat)
Egy nyomozó csapat rátermett és kétbalkezes tagjainak kalandos története, nagy rejtélyekkel, bűnesetekkel és rengeteg vidámsággal.

Darvasi László: Trapiti
„Hihetetlen könyv, de tényleg. Mese, kaland, fondorlat, varázslat, régi krónikában megbújó ősi rejtély mind van benne, de valahogy mégis fontosabbak Kavicsvár derék polgárai: Bánatos Olivér, a festő, Virág Viola a virágkötő lány, Holle mama, a díjnyertes tökfőzelékbajnok, Ühüm bácsi, a polgármester és persze Trapiti, aki maga sem tudja, kicsoda, sejtelme sincs róla, honnan és miért jött, csak szeretni és trapitizni tud. És ettől aztán minden baj végül megoldódik. Néha olyan érzésem volt, mintha Darvasi Laci leírt volna minden bolondságot, ami csak eszébe jutott, de valahogy olyan jó bolondságok jutottak eszébe olyan jó sorrendben, hogy vétek lett volna valamit nem leírni belőle. És ettől aztán lehet izgulni, nyomozni és közben nagyon sokat nevetni. Mesekedvelő felnőtteknek is ajánlom!” (Berg Judit) https://reader.dia.hu/document/Darvasi_Laszlo-Trapiti-9311

Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió Budapest - A Béla-irtó hadművelet (Lúzer Rádió-sorozat) 
„Marcel 13 éves, mikor a családjával a „Nyócker” színes, zajos, rémisztően forgatagos világába költözik. Mikor a vén bérház padlásán rátalál, Volna – K - ra, az ősi rádió adó-vevőre, ötlete támad: félelmeit, örömeit, gondolatait mind az éterbe küldi, miközben az elhagyatott templom titkát is megfejti. A Lúzer rádió az Égigérő fű, a Keménykalap és Krumpliorr és a Szeleburdi család sokak által szeretett világába repíti el az olvasót.”
(https://egigerokonyvek.blog.hu/http://www.lmizsekultura.hu/archivum/2015/luzer_reszlet.pdf

L. M. Montgomery: Anne otthonra talál (Anne-sorozat)
„Az Anne történetéből készült filmsorozat olyan sikeres, hogy a tévécsatornák újra és újra műsorukra tűzik. Az olvasók pedig újra és újra kezükbe veszik ezt a megragadó kötetet. Marilla és Mathew, az idős testvérpár elhatározza, hogy örökbe fogadnak egy árvát, hogy segítsen nekik a ház körüli teendők ellátásában. A vonattal azonban a kért fiú helyett legnagyobb megrökönyödésükre egy vézna, répavörös hajú kislány érkezik, akinek ráadásul be nem áll a szája. Első gondolatuk, hogy másnap visszaküldik a gyermeket az árvaházba, ám Anne úgy határoz, hogy maradni akar, hiszen a szigeten „oly tág tere nyílik a képzeletnek”. Kezdeti vonakodásuk dacára Marilla és bátyja hamarosan már el sem tudják képzelni életüket a bátor, életteli, fantáziadús és zavarba ejtően őszinte kislány nélkül. Anne érkezése olyan gyökeres változásokat hoz életükben, amilyenekről még csak nem is álmodtak.”
(https://egigerokonyvek.blog.hu/)
Ide kattints!

Douglas Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak
„Ez a történet a szörnyen ostoba csütörtökről és rendkívüli következményeiről szól, és arról, hogy miért sokkal biztonságosabb a világegyetem, ha van nálunk egy törülköző. Ez a történet emellett egy könyvről is szól, melynek címe: Galaxis útikalauz stopposoknak. Ez nem földi könyv, sosem adták ki a Földön, és a szörnyű katasztrófát megelőzően egyetlen földlakó se látta vagy hallott róla. A könyv mindazonáltal szerfelett figyelemreméltó. Valószínűleg ez a legfigyelemreméltóbb könyv, ami csak napvilágot látott a Kisgöncöl óriási kiadóhivatalainak gondozásában - bár a földlakók ezekről se hallottak. Ez a könyv nem csupán hallatlanul figyelemreméltó, hanem elképesztően sikeres is. Népszerűbb, mint a Mennyei Házi Mindentudó, jobban fogy, mint a Hatvanhárom További Figura Súlytalanság Esetére című, illusztrált kiadvány, és ellentmondásosabb, mint Oolon Coluphid filozófiai bombaként robbanó trilógiája: a Hol Tévedett Isten a Még Néhány Isten legsúlyosabb Tévedéseiből és a Végül is Kicsoda Ez Az Isten Egyáltalán? A Galaxis Külső Keleti peremének néhány liberálisabb civilizációja számára a Galaxis útikalauz már kiszorította a hatalmas Encyclopaedia Galacticát, s egyedül tölti be az összes tudás és bölcsesség tárházának szerepét, mert noha sok benne a hézag, és tele van kétes, de legalábbis üvöltően pontatlan adattal, két fontos vonatkozásban felülmúlja kevésbé szárnyaló elődjét. Egyrészt némileg olcsóbb. Másrészt borítóján a következő szavak láthatók, szép nagy betűkkel szedve: NE ESS PÁNIKBA!” (fülszöveg)
Ide kattints!

Paulo Coelho: Az alkimista
„Az alkimista Coelho fő művének számít. Santiagonak, az andalúz pásztorfiúnak meseelemekkel átszőtt kalandtörténetét a kritikusok Saint-Exupéry Kis hercegéhez szokták hasonlítani. Santiago, miután kétszer látja azt az álmot, hogy valahol a piramisok lábánál elásott kincs várja, elindul megkereseni azt. Végigzarándokol Afrika északi, sivatagos részén, szokatlan élményekkel töltekezik, számos különös figurával találkozik, köztük az alkimistával, akitől megtanulja, hogy mindig hallgasson a szívére, vegye észre a sorsára utaló jeleket, és igyekezzék beteljesíteni álmait. A filozófikus mese lelki balzsamként hatott azokra a tízmilliókra, akik már eddig elolvasták Coelho alapművét.” (fülszöveg)
Ide kattints!

A Szakkör - ugrás a honlapra   >
ERFA logo   >